Guestbook

18 Comments to Guestbook

 1. Paul Koptak says:

  Karel and Jettie Deurloo hosted my wife and me when I was on sabbatical in 2006. We have many fond memories of traveling with them throughout the Amsterdam area, and Karel scheduled appointments so I could meet biblical scholars. We will always remember his enthusiasm, wide range of interests, and sense of humor! His contributions as a churchman, scholar, and teacher are inestimable, peace to his memory.

 2. André Verburg says:

  Een kleine correctie: bij de foto’s staat en foto van Karel als gastpredikant in de Westerker(k), eind jaren ’90. Dat is niet juist. Het was in de Oude Kerk van Amsterdam, halverwege jaren ’90 met Jaap Geusebroek en Brecht Folstar als ambtsdragers.

 3. André Verburg says:

  Via een berichtje op Twitter van een neef begreep ik dat Karel Deurloo is overleden. We hebben samen een intensieve periode meegemaakt toen tweede helft jaren ’80 de Faculteit der Godgeleerheid bedreigd werd. Karel als decaan en ik als directeur hebben veel energie gestoken in het onderbouwen van de waarde, ook wetenschappelijk, van de Faculteit. Een externe commissie met onder meer prof. A.Th. van Leeuwen en ds Roos, de oud-voorzitter van de Hervormde synode, bevestigde dat. Daarna de reorganisatie en de pijnlijke gesprekken met de medewerkers voor wie geen plaats meer was.
  Onze relatie is zo goed geweest en gebleven dat op 6 juni 1991 Karel ons huwelijk in de Oude Kerk van Amsterdam heeft bevestigd.
  Zijn belang voor de theologie maar nog veel meer voor het kerkelijk leven in Nederland en ver daarbuiten, kan niet overschat worden.

  Ik wens Jetty en de verdere familie veel sterkte bij dit verlies. Zijn nagedachtenis zij tot zegen.

 4. Wim de Leeuw says:

  Hallo Jettie en familie,

  Was buitenslands en heb tot mijn verdriet vernomen van Karels overlijden. We kenden elkaar goed vroeger. Heb met genoegen doctoraal bij hem e.a. gedaan. Ik was ook een leerling van Frans Breukelman en goed bevriend met Tom Naastepad, Ben Hemelsoet, Nico Bakker en (nog steeds) met Rochus Zuurmond.En niet te vergeten Nico Bouhuijs! Helaas zijn we allemaal al bijna uitgestorven. Hopelijk de zaak zelf, de Bijbelse theologie niet. Helaas geeft onze kerk niet veel hoop daarop. Wat me altijd zal bijblijven is Karels ruimhartigheid. Destijds had ik een scriptie geschreven over de kleine richtertjes. Mijn conclusies t.a.v. het hele boek Richteren waren nogal verschillend van Karels vakgroep die net ook een boek over Richteren had geschreven: Geen koning in die dagen. We hadden heftige discussies, maar ik kreeg toch alle ruimte voor mijn dingetje. Zelfs probeerde hij me over te halen er op te promoveren, hetgeen ik beleefd heb afgewezen: quod scripsi scripsi! Deze en vele andere herinneringen spelen nu door mijn hoofd. En ook dankbaarheid voor alles wat Karel voor velen en ook voor mij heeft gedaan.
  Veel sterkte voor nu en warme groeten van

  Wim de Leeuw

 5. Hans Hansson says:

  Aan de nabestaanden van Karel: mijn condoleance, die ik ook doorgeef vanuit de Luthers gemeenschap, voor zover die via het Amsterdams Studentenpastoraat met Karel hebben gewerkt – in de jaren ’70…
  Via zijn collega, inmiddels ook wijlen, Joop Boendermaker, kwamen we regelmatig in contact. Er gingen weer heel wat mooie en waardevolle herinneringen door mijn hoofd gisteravond.
  Ik wens u veel sterkte – hou in gedachten: het was een bijzondere vent!

 6. Hanna (Veenland)-van der Vegt says:

  Lieve Jettie, Janneke en Hermine
  Vanochtend in Trouw het bericht van het sterven van Karel.
  Omdat ik de brievenbus niet meer haal en dit veel sneller gaat: van harte mijn medeleven voor jullie allen.
  In gedachten ben ik bij jullie.
  Veel sterkte toegewenst en moge de nagedachtenis aan Karel jullie tot zegen zijn!
  Met hartelijke groet

 7. Guus Vos says:

  Geachte br. Deurloo,

  Ik ben geboeid geraakt door uw boek, niet zo, maar zo.
  De NBG doet onvoldoende recht aan de brontaal.
  Doet de HSV meer recht aan de brontaal ?
  Blijft u de voorkeur geven aan NB51 ?

 8. Marianne IJspeert says:

  No comments

 9. Marianne IJspeert says:

  Beste Karel,

  Wat goed om te ontdekken dat je nog in leven bent! Ik had begrepen dat er grote zorgen waren over je gezondheid, maar dat valt dus gelukkig mee. Ik vroeg me ineens af hoe het met je ging en toen zocht ik op internet en las over de viering van je tachtigste verjaardag, alweer twee jaar geleden. Nee, ik wist niets over dat symposium. Anders was ik er graag bij geweest. Ik heb de afgelopen jaren in een ‘koker’ geleefd, vanwege de intensieve mantelzorg voor mijn ouders, die vorig jaar allebei zijn overleden. Ik wens jou, Jetty en Janneke alle goed toe en wie weet komt er nog een gelegenheid om elkaar te spreken. Met hartelijke groet, Marianne IJspeert

 10. bert nagelhout says:

  Wat een prachtige site. En al die mooie boeken die ik door de jaren heen van Karel mocht verkopen bij achtereenvolgens Ten Have Hoofdstadboekhandel en Kirchner. Echter er zijn echt geen boeken bij Ankh Hermes uitgegeven.

 11. Bob Wielenga says:

  Beste Karel, wat leuk om alsnog nader met je kennis te maken via deze site. De banden die ons al binden kunnen zo nauwer worden aangehaald. Gelukgewenst met je 80ste verjaardag. Het was een mooi feest, begrijpen we. Jammer dat we te verweg ziiten om erbij te hebben kunnen zijn.

  Vanuit Zuid-Afrika, Bob en Geertje Wielenga

 12. Daan Bargerbos says:

  Een heel mooie website, als blijvend eerbetoon aan een groot leraar en groots mens,
  aan wie ik zo ontzettend veel te danken heb.
  Dank voor deze verzameling van woorden en beelden!

 13. Richtsje abma says:

  Lieve Karel en Jetty

  Een hartelijke felicitatie voor je 80e verjaardag. Wat was het fijn vanmiddag om erbij te zijn, en zoveel goede mensen van vroeger en nu te ontmoeten. Wat hebben je dochters het pico bello georganiseerd, en leuk om ook je kleinkinderen Barbara en Allessandro (?) te zien, dat kon natuurlijk niet missen. Het smaakte eigenlijk naar meer, vooral de korte speeches toen jij eenmaal binnen was. Martin Prudky heb ik nog gecomplimenteerd, dat hij een feestrede kon houden in een andere taal. Hij zei ook nog iets nieuws, geloof ik. Hij noemde je charmes!

  Op mijn manier leef ik ook met wat je ons geleerd hebt. Vooral je vrije blik. Het gaat goed met ons. Pieter is inmiddels langer en groter dan ik. Ik zei bij thuiskomst: ik was bij degene die jou gedoopt heeft, maar dat is op het moment niet zijn voornaamste interesse geloof ik. Verder is hij vrolijk en sociaal en innemend ook, maar ook een deugniet. Ik heb ook nog genoeglijk met Wim Beuken gesproken, wat bijzonder dat hij vanuit Leuven ook gekomen was. Het was een warm gevoel

  liefs en groeten uit Huizen, van Maurits, Richtsje, Pieter en Eke.

 14. Machteld van Woerden says:

  Lieve Karel,van harte geluk gewenst met je 80e verjaardag! Heel veel vrienden zullen met je zijn, deze dag en nog vele dagen hierna.
  Ik zal blijvend dankbaar gedenken wat jij betekent voor de manier waarop ik in de theologie en in het leven sta. Ik ben de bijbel fundamenteel anders gaan lezen; daar heb jij aan bijgedragen.
  Heb het goed met alle dierbaren om je heen; zij zijn onmisbaar!
  Liefs,

  Machteld

 15. Kees Meijer says:

  De Kern van de Zaak verrassend geraakt!
  Dank voor deze Deurloo-site

 16. Ries Nieuwkoop says:

  A wonderfull site!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2023: Karel Deurloo | Travel Theme by: D5 Creation | Powered by: WordPress